RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BBC-programleder tatt av lufta etter antiarabisk artikkel

Sist oppdatert:
En programleder for et populært TV-program på BBC ble fredag tatt av lufta etter at han i en avisartikkel stemplet arabere som selvmordsbombere og kvinneundertrykkere.

Artikkelen skrevet av programlederen Robert Kilroy-Silk, tidligere medlem av Labour-partiet, sto på trykk i avisa Sunday Express.

I artikkelen, som hadde overskriften «Vi skylder ikke arabere noe», spør Kilroy-Silk: Hva tror arabere vi føler for dem? At vi beundrer dem for å være selvmordsbombere, for å undertrykke kvinner og for å gjennomføre amputeringer?

I artikkelen refererer ikke Kilroy-Silk til enkelte arabere, men til arabere generelt. BBC har nå tatt prateprogrammet «Kilroy» av lufta og gjennomfører en intern granskning av saken.

Artikkelen har vakt kraftige reaksjoner i England, og Kilroy-Silk sier i en kommentar at han beklager saken dypt.

I artikkelen, som opprinnelig ble skrevet i forbindelse med Irak-krigen i vår, stiller han spørsmålstegn ved om arabiske land har bidratt med noe som helst til sivilisasjonen.

Prateprogrammet «Kilroy» gikk første gang på BBC for femten år siden, og har gjennomsnittlig 1,2 millioner seere. (NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere