RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PAUL ELLIS (Afp)

BBC-veteran anklaget for voldtekt

Sist oppdatert:
Den britiske TV-personligheten Stuart Hall (83) er blitt siktet for voldtekt og seksuelle overgrep som angivelig fant sted mens han jobbet for BBC på 1960-, 70- og 80-tallet.

London (NTB-AFP-Reuters): Hall ble først avhørt av politiet etter at den avdøde BBC-medarbeideren Jimmy Savile i fjor ble avslørt som overgriper.

Tirsdag opplyste politiet at Hall er siktet for å ha voldtatt en 22 år gammel kvinne i 1976. I tillegg er han siktet for 14 overgrep mot jenter i alderen 9 til 16 år mellom 1967 og 1986.

I tillegg til disse anklagene ble Hall i desember siktet for tre tilfeller av seksuelt overgrep. 83-åringen, som inntil nylig jobbet for BBC radio, avviser alle beskyldningene.

Ledelsen for den britiske kringkasteren har så langt ikke kommentert siktelsen mot Hall. I tillegg til ham og Savile er også BBC-kjendisen og komikeren Jim Davidson anklaget for seksuelle overgrep.

Davidson ble pågrepet av politiet tidligere i januar idet han var på vei til et BBC-studio for å delta i en kjendisversjon av programmet Big Brother.

Stuart Hall er kjent som sportsjournalist og for å ha ledet programmet «It's a Knockout» på 1970- og 80-tallet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere