RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rapporten om regjeringens rolle i Kelly-saken legges frem onsdag.
Rapporten om regjeringens rolle i Kelly-saken legges frem onsdag. Foto: Scanpix

BBCs styreformann går av

Sist oppdatert:
BBCs Gavyn Davies trekker seg som styreformann, etter at Hutton-rapporten ble lagt fram i dag. Rapporten gransket hvorfor våpeninspektør David Kelly tok sitt eget liv.

Ifølge BBC går Davies som følge av Hutton-rapporten, melder NTB.

BBCs politiske redaktør Andrew Marr meldte om avgangen onsdag. Kommisjonen som gransket selvmordet til våpeneksperten David Kelly, kritiserte i sin rapport både BBCs journalist Andrew Gilligan, BBCs ledelse og styret. BBC kom onsdag med en beklagelse.

- BBC erkjenner at visse sentrale påstander som ble rapportert av Andrew Gilligan i programmet Today 29. mai i fjor, var uriktige. Vi beklager dette, het det i en kunngjøring fra BBCs generaldirektør Greg Dyke

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, har spådd at ledere i BBC vil måtte gå.

- Jeg tror nok vi får se noen konsekvenser. Så får vi se hvem i ledelsen som går. Gilligans nærmeste overordnede får også kritikk for ikke å ha anstrengt seg nok for å sjekke om Gilligans påstander var korrekte. Jeg tror saken vil få konsekvenser for enkelte ledere i BBC, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold til Journalisten.

Lord Hutton har undersøkt bakgrunnen for at David Kelly tok sitt eget liv i juli i fjor, etter at han ble avslørt som kilden for en BBC-melding om masseødeleggelsesvåpen i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere