RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedi kan få bli i Portugal

Foto: EPA PHOTO AFPI (Scanpix)
Sist oppdatert:
Portugisisk grensepoliti godtar asylsøknaden fra «norske» Monica Bedi, som er dømt til fengsel for dokumentfalsk sammen med sin terrormistenkte kjæreste i Portugal.

Bedi har bodd flere år i Norge.

Ifølge det portugisiske nyhetsbyrået Lusa torsdag er det nå opp til innenriksminister Antonio Figueiredo Lopes å ta den endelige beslutningen, melder NTB-AFP.

Ba om utlevering
Da dommen mot Bedi og kjæresten Abu Salem falt i slutten av november, gikk portugisiske myndigheter med på å utlevere Bedi til India.

Portugal avviste først kravet fra India om å få Bedi utlevert. Indiske myndigheter ba Portugal revurdere, og 26. november avgjorde en domstol i Lisboa at Bedi skulle utleveres. Portugal stiltle som vilkår at dommen mot Bedi ikke blir omgjort.

Bedis advokater hadde 15 dager på å anke saken, og overfor Publico, en av Portugals mest anerkjente aviser, forsikret Sónia Martins, som sammen med João Nabais forsvarer Bedi, at avgjørelsen om utlevering ville bli anket.

Portugal har ingen utleveringsavtale med India, fordi landet praktiserer dødsstraff.

Avisen skriver også at Monika Bedi søkte politisk asyl i Portugal uken i forveien, i håp om å slippe å bli utlevert. Nå ser det også ut som om dette kan bli redningen for henne.

Bodde i Drammen
Bedi, som har familie bosatt i Drammen, utvandret fra Norge i 1993. Senere forsøkte hun seg som filmskuespiller i Bollywood.

I India ble Bedi sammen med Abu Salem, som i dag regnes som en av indias mest ettersøkte menn.

Salem er blant annet anklaget for å ha vært med i planleggingen av en rekke eksplosjoner i Mumbai i 1993, der 300 mennesker mistet livet og over 1000 personer ble skadet. I tillegg er Salem mistenkt for å ha vært involvert i rundt 60 drapssaker.

Bedi ble dømt til to års fengsel for dokumentforfalskning, mens kjæresten Abu Salem fikk fire og et halvt års fengsel for dokumentforfalskning og for å ha motsatt seg arrest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere