RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begravd i tonnevis av søppel

Sist oppdatert:
Fire mennesker er bekreftet omkommet og rundt 20 er savnet etter at flere tonn søppel raste ut på en fylling i Guatemala by.

Minst seks små barn er blant ofrene. De lette etter matrester og ting av verdi da søppelet veltet over dem. Ingen vet nøyaktig hvor mange som var på søppelberget da raset ble utløst.

Kraftig regn og fare for flere søppelras tvang fredag kveld hundrevis av redningsarbeidere til å utsette letingen etter de savnede, som ligger begravd under enorme mengder råttent matavfall, forvrengt blikk og metall, gamle bildekk, knust glass og likrester. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

- Regnet skaper vanskeligheter, så vi har bestemt oss for å utsette letingen til i morgen, sier redningsarbeideren Jose Victor Chavez.

Lette etter mat
Dusinvis av fattige mennesker drar hver dag til søppeldyngen like utenfor hovedstaden for å lete etter mat, samt smykker og tannfyllinger fra lik.

- Flere lik blir dumpet der når slektningene ikke lenger har råd til å betale gravleie på en stor kirkegård, sier redningsarbeideren Jose Victor Chavez.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

Lik episode tidligere
Det var kraftig regnværet på torsdag som utløste søppelraset, opplyser polititalsmann, Gerson Contreras.

For en måned siden omkom fire mennesker på den samme søppeldyngen under lignende omstendigheter.

- På grunn av alt regnværet og det som har skjedd tidligere, har myndigheten forsøkt å advare folk mot å dra dit, men nøden er så stor for dem at de kommer likevel, sier Contreras

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere