RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Begravde Arafats bror

Sist oppdatert:
Tre uker etter at Yasser Arafat ble begravd, tok palestinerne fredag farvel med den avdøde presidentens bror, Fathi Arafat, grunnleggeren av Palestinsk Røde Halvmåne.

Under ledelse av den palestinske ambassadøren til Egypt, Mohammed Sobeih, ba de sørgende ved 67-årige Fathi Arafats kiste, som var drapert i det palestinske flagget. Begravelsesseremonien fant sted i en moske i den egyptiske hovedstaden Kairo, etter at fredagbønnen var over, melder nyhetsbyrået AP.

Fathi Arafat døde onsdag på et sykehus i Kairo, hvor han i lengre tid har blitt behandlet for magekreft.

Yasser Arafats bror grunnla den palestinske grenen av Røde Halvmåne, Røde Kors' arabiske søsterorganisasjon. Han trakk seg som leder av organisasjonen for tre år siden, men var fortsatt æresformann. Han var også seniormedlem i Fatah, den viktigste politiske organisasjonen innenfor PLO.

Fathi Arafat etterlater seg hustruen Nadia, og en datter og en sønn. Arafat har også en gjenlevende bror, Mohsen, og tre søstre.

Yasser Arafat døde i Paris 11. november, og ble dagen etter gravlagt i Ramallah, etter en seremoni i Kairo hvor en rekke stats- og regjeringssjefer deltok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere