RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beijing tyllet inn i sand

En kraftig sandstorm rammet de nordlige og vestlige delene av Kina søndag. I Beijing ble det liggende tykke sandlag i gatene.

Nå stiller det spørsmål ved om man kan klare å lage en hyggelig og miljøvennlig grønn oase foran OL om to år, skriver The Australian.

Både gatene og mange av byens biler var dekket av en tykk film av sand og støv i morgentimene mandag. Mange måtte ta med seg kost for å finne igjen bilen da de skulle på arbeid i dag.

Samtidig skaper de store støvmengdene alvorlige problemer for alle som har luftveisproblemer. Allerede er sykehuskøene fulle av mennesker som lider av pusteproblemer i den forurensede millionbyen.

Myndighetene har gjort et stort forsøk på å hindre sandmengdene å nå inn i byen ved å plante en mur av trær over hele nordre Kina. Så langt har det ikke virket som treveggen har hatt den store effekten.

I dag finnes det 2,5 ganger så mye ørken som dyrkbar mark i Kina. Så langt i år har det ikke falt regn i Beijing. Over hele landet har det kommet om lag 20 prosent mindre regn så langt i år, sammenlignet med 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere