Gå til sidens hovedinnhold

Beinrestene stammer fra dyr

Beinrestene etterforskerne fryktet tilhørte savnede Madeleine McCann, stammer fra et dyrekadaver

Innsjøen Barragem do Arabe er gjennomsøkt av dykkere etter at advokaten Marcos Aragao Correia finansierte etterforskningen av tips han hevder å ha fått fra kriminelle miljøer i Portugal.

Han har opplyst at han ble tipset om at savnede Madeleine «Maddie» McCann kan ha blitt voldtatt, drept og dumpet i innsjøen.

- En avsporing
Torsdag fant dykkere en pose med beinrester som ble overlevert portugisiske politieksperter for undersøkelser.

Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, ble umiddelbart varslet om funnet. Lørdag sier familiens talsperson at beinene stammer fra dyr, skriver the Sun.

- Denne aksjonen har vært både slitsom og distrahernede. Det har vært spesielt krevende for Kate og Gerry (foreldreparet, journ. anm.) og har vært en avsporing fra deres egen leting etter datteren. Vi fortsetter å tro at Maddie lever, sier talsperson Clarence Mitchell.

Dyrt
Spanske tv-medier melder også lørdag at beinene ikke stammer fra mennesker, selv om de ikke oppgir kilden for denne informasjonen.

Dykkene i innsjøen ble satt i gang denne uka. Correia har brukt flere titusen kroner på etterforskningen.

Madeleines foreldre har tidligere gått ut og kritistert Correia for kun å være interessert i å skaffe seg publisitet. De mener at det ikke finnes bevis som tilsier at datteren skal befinne seg i innsjøen som ikke ligger langt unna feriestedet der Maddie sist ble sett.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden