Beirut drukner i søppel etter avfallsprotest

Stanken i Beiruts gater er en sterk påminnelse om den politiske krisen i Libanon.

Stanken i Beiruts gater er en sterk påminnelse om den politiske krisen i Libanon. Foto: Jamal Saidi (Reuters)

Den libanesiske hovedstaden Beirut flyter over av søppel etter at kontrakten med landets største søppelfylling ikke ble fornyet. Politikerne blir ikke enige om hvem som har ansvaret.

24.07.15 13:53

Myndighetene har ikke fornyet kontrakten med avfallsselskapet Sukleen, som endte 17. juli, eller fått noen andre til å ta seg av de voksende skraphaugene.

– Vi har kommet til dette punktet – denne krisen – på grunn av den politiske striden i Libanon, sier miljøvernminister Mohammed al-Mashnouq.

Han mener sommel blant politikere er årsaken til at søppelet hoper seg opp i gatene.

Den ruskete situasjonen ble ytterlige forverret etter at beboerne i bydelen Naameh, sør for Beirut, hindret Sukleens søppelbiler adgang til søppelfyllingen. De prøver å presse myndighetene til å finne en løsning på søppelproblemet.

Miljøvernministeren lover å finne en løsning, men midlertidig skal søpla bli kjørt til flere områder.

Søppelkrisen gir gjenklang i andre problemer Libanon står overfor, og som har blitt kraftig forverret av krigen i nabolandet Syria. Konflikten har forsterket den politiske splittelsen i det lille landet, som huser 1,2 millioner syriske flyktninger.

Libanon har stått uten president i over ett år, og nasjonalforsamlingen som ble valgt i 2009, har utsatt valget til 2017 på grunn av den ustabile politiske situasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag