*Nettavisen* Nyheter.

Beklager å ha røpet Kelly

Foto: John Stillwell (EPA)

BBC-journalist Andrew Gilligan beklager innstendig at han røpet David Kelly som kilden til en omstridt reportasje da han sendte en e-post til et parlaments-medlem.

17.09.03 15:26

Det var en e-post fra Gilligan til parlamentsmedlemmet David Chidgey som gjorde at Kelly ble avslørt som kilden til saken om at myndighetene hadde spritet opp et dokument om hvor farlig Irak var for Storbritannia.

Tenkte ikke rett

Gilligan skrev at han trodde Kelly var kilden til en reportasje hans kollega i BBC Susan Watts hadde laget.

- Det var helt galt å sende mailen. Jeg kan bare beklage. Jeg visste ikke engang at David Kelly var Susan Watts kilde. Jeg var under enormt press på den tiden, og tenkte ikke rett, sa Gilligan onsdag til komiteen som gransker Kellys død.

Under en høring 15. juli ble Kelly svært overrasket da han fikk et spørsmål av Chidgey om hans kontakt med Watts. Chidgey leste opp et sitat Kelly angivelig skulle ha gitt til Watts, og sitatet var akkurat likt med det Gilligan hadde mailet til ham.

Samme sitat

Sitatet ble brukt av Watts til å sverte regjeringen i hennes reportasje i nyhetsmagasinet Newsnight 2. juni i år.

Ifølge sitatet skal Kelly ha sagt at regjeringen var besatt av å finne etterretningsinformasjon som viste at Irak var en umiddelbar fare for Storbritannia, da forfattet det omstridte Irak-dossieret.

Ikke lenge etter at det ble avslørt at Kelly var kilden til BBC-reportasjen, tok den anerkjente tidligere våpeninspektøren sitt eget liv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.