*Nettavisen* Nyheter.

Beklager barnedrap-sang

Marinesoldaten som sang en lystig sang om å drepe irakiske barn, sier det hele var en spøk.

15.06.06 00:19

Joshua Belile (23) har figurert i presseoppslag over hele verden etter at en internett-video der han synger om drap på irakere ble kjent. Nå forklarer han seg i lokalavisen.

Beklager
- Det er en sang jeg fant på, og det var ikke noe mer enn noe som skulle være morsomt, basert på en fengende linje fra en film, sier han til The Daily News of Jacksonville.

- Jeg beklager for alle muslimer som kan ha fått såret følelsene sine. Denne sangen ble skrevet med godt humør, og var ikke siktet mot noen grupper, verken utenlandske eller hjemlige.

- Lo hysterisk
I en fire minutter lang video kalt «Hadji Girl» synger en mann i grønn militær t-skjorte, militærbukser og støvler om hvordan småbarn drepes av amerikanske soldater i Irak.

- Da kulene begynte å fly, sprutet blodet fra pannen hennes, og jeg lo hysterisk, synger mannen mens han spiller gitar.

Videoen er lagt ut på nettstedet YouTube, melder BBC. «Hadji» betyr en som har vært på pilegrimsreise til Mekka, men brukes også i nedsettende betydning om irakere blant amerikanske soldater.

- Videoen, som er lagt ut anonymt, er helt klart i strid med retningslinjene som gjelder for marinesoldatene, fortsetter talsmann for de amerikanske militære styrkene, Scott Fazekas til BBC.

Ikke Haditha
Belile understreker at sangen ikke har noe som helst med den påståtte massakren i Haditha å gjøre. Der skal amerikanske styrker ha massakrert sivile familier.

- Dette er ikke på noen måte relatert til det som skjedde i Haditha. Sangen ble skrevet lenge før hendelsene skjedde. Den reflekterer ingens standbpunkt. Den er ren fiksjon, sier han.

Belile forklarer at han skrev «Hadji Girl» i september, mens han var i Irak. Han sier kameratene hans likte sangen, og overtalte ham til å gå på scenen med gitaren. Noen filmen opptredenen og la videoen ut på internett, men den har senere blitt fjernet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.