RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beklager misbruk av kyssevideo

(Scanpix)
Sist oppdatert:
En video med et forelsket par i Kina har skapt furore.

Et kinesisk par som ble filmet av overvåkingskamera på undergrunnen i Shanghai mens de kysset har gått som en nyhet jorden rundt. Årsaken er at videoen ble lekket ut på nettsider som YouTube hvor den tre minutter lange snutten tiltrakk seg flere tusen seere på kort tid. Paret varslet så at de ville saksøke Kinas undergrunnsbaner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nå har de fått en offentlig beklagelse, ifølge Reuters.

Forhandler om kompensasjon
Selskapet har funnet ut at tre ansatte er skyldige i å ha tatt og opplastet videoen. To har allerede sluttet i selskapet mens den tredje fikk sparken etter at videoen vekket reaksjoner hos publikum.

-Vi har gjennomført en intern etterforskning og funnet ut at videofilmen ble opplastet av personer som hadde jobbet for Shanghai Metro. Vi har gitt formelle beklagelser og forhandler kompensasjon med paret, melder Shanghai Metro.

Krever strengere lover
De siste årene har myndighetene installert flere hundre tusen sikkerhetskameraer i store kinesiske byer for å redusere kriminaliteten. Men kinesiske juseksperter krever en mer solid lovgivning som skal regulere videomateriale og som har straffereaksjoner i tilfelle misbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere