RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beklager Obama-utspill

Sist oppdatert:
Jesse Jackson beklager for å ha snakket negativt om Barack Obama.

Jesse Jackson har to ganger stilt som kandidat i Demokratenes nominasjonsvalg i henholdsvis 1984 og 1988. Men han ble aldri nominert.

Søndag kom han til skade for å snakke negativt under åpen mikrofon om USAs første svarte presidentkandidat Barack Obama.

Jackson sa at Obama var nedlatende overfor svarte mennesker fordi han krevde at de måtte ta ansvar for egne liv, skriver The Times.

MÅ TA MER ANSVAR: Barack Obama mener at svarte menn må ta mer ansvar for oppveksten til sine barn. Men dette ble av Jesse Jackson oppfattet som en nedlatende holdning overfor svarte amerikanere.
MÅ TA MER ANSVAR: Barack Obama mener at svarte menn må ta mer ansvar for oppveksten til sine barn. Men dette ble av Jesse Jackson oppfattet som en nedlatende holdning overfor svarte amerikanere.

Privat samtale
Jackson hevder han førte en privat samtale med en journalist, men kommentaren ble derimot plukket opp av Fox News’ mikrofon.

Jackson valgte å utstede en offentlig unnskyldning onsdag kveld bare timer etter at TV-kanalen bekreftet at de ville sende opptaket på luften.

- Dette er en lydbit som er hentet ut av en større konversasjon om bypolitikk og raseulikheter. Jeg sa at han (Obama) fremstår som at han snakker nedlatende til svarte mennesker, sa Jackson.

Jackson beklager kommentaren på det sterkeste og sier han er svært opprørt fordi han er en stor tilhenger av Obama.

Svikter barna
Den tidligere nominasjonskandidaten har ergret seg over en tale som Obama holdt i Chicago på farsdag tidligere i år. Obama påpekte at svarte barn som vokste opp med alenemødre var mer utsatt for å bli fattige eller kriminelle enn svarte barn som vokste opp med begge foreldrene.

- Altfor mange svarte menn har sviktet sitt ansvar ved å oppføre seg som gutter fremfor menn. Og fundamentet i våre familier har derfor blitt svakere, sa Obama under talen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere