RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Representanter for Landbruksdepartementet tar prøver av en høne ved en gård der nærmere 156 høner døde torsdag 29. september i Bandung, Indonesia.
Representanter for Landbruksdepartementet tar prøver av en høne ved en gård der nærmere 156 høner døde torsdag 29. september i Bandung, Indonesia. Foto: SCANPIX/AP Photo/Str

Bekrefter fugleinfluensa i Romania

Sist oppdatert:
En type fugleinfluensa er oppdaget i prøver fra ender. EU stopper all import av levende fugl fra Romania.

Veterinær Ion Agafitei sier forskere oppdaget H-5 viruset i prøver som er tatt av tre ender fra Donau-deltaet i Romania.

-Vi har omsider isolert fugleviruset i prøvene tatt fra disse endene, opplyser Agafitei til Reuters på telefon. Han utdyper ikke dette fordi han skal i et hastemøte i forbindelse med funnet.

Prøvene blir sendt til Storbritannia for videre testing.

-Vi håper det er en milld form for viruset. Vi fortsetter tiltakene for å isolere det infiserte området, sier jordbruksminister Gheorghe Flutur ifølge AP.

Landsbyen Ceamurlia de Jos er sperret for all trafikk inn og ut. Bare representanter for myndighetene får slippe inn.

EU-landene stoppet torsdag all import av levende fugl fra Romania. Onsdag ble import av fjærkre-produkter og smådyr fra Tyrkia forbudt etter at fugleinfluensa ble oppdaget i helgen på en gård nær sjøene Aegean og Marmara.

Frankrikes helseminister Xavier Bertrand lover å bruke ”alle midler” for å hindre at fugleinfluensaen sprer seg til Frankrike.

- Vi vil sette inn alle nødvendige tiltak for å bekjempe sykdommen, sier han i et radiointervju ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere