RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsfoto: Reuters)

Bekrefter helikopternedskyting

Sist oppdatert:
Det amerikanske helikopteret som styrtet i Irak fredag ble skutt ned, ifølge en amerikansk offiser. Seks soldater ble drept.

Alle de seks amerikanske soldatene om bord ble drept da helikopteret av typen Blackhawk gikk i bakken i nærheten av Tikrit.

–Vi tror det ble skutt ned av personer på bakken, sier oberstløytnant Steve Russel, som dermed bekrefter tidligere opplysninger fra lokale irakere.

Bombet hus
Kort tid etter angrepet fredag gikk amerikanske F-16-fly på vingene og bombet flere bygninger utenfor Tikrit, en by som er kjent for sterk motstand mot okkupasjonsstyrkene. Amerikanske bakkestyrker støttet av stridsvogner ødela også flere hus som kan ha blitt brukt som gjemmested av irakiske geriljagrupper, melder NTB.

–Vi slapp to bomber på 227 kilo og endte med å ødelegge tre eller fire forlatte gårdsbygninger som kunne ha blitt brukt til bakholdsangrep, sier major Gordon Cate, talsmann for USAs fjerde infanteridivisjon.

Noen timer senere, på lørdagsmorgenen, ble en amerikansk kolonne angrepet i byen Falluja, vest for hovedstaden Bagdad. Flere amerikanske soldater ble såret, ifølge en amerikansk offiser.

Flere helikoptere skutt ned
De amerikanske okkupasjonsstyrkene ville til å begynne med ikke uttale seg om hvorvidt helikopteret som styrtet utenfor Tikrit ble skutt ned. Lokale kilder og flere amerikanske soldater hevdet imidlertid tidlig at det dreide seg om et angrep med rakettdrevne granater.

Angrepet på helikopteret skjedde bare en uke etter at 16 amerikanske soldater ble drept da et annet kamphelikopter ble skutt ned vest for Bagdad. Dette angrepet er det blodigste de amerikanske styrkene er blitt utsatt for siden invasjonen av Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere