RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik W. Andersen (Østlands-Posten)

Bekrefter nært kjennskap

Sist oppdatert:
Den islamske aktivisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik bekrefter at han har et nært kjennskap til skiensmannen som er fengslet for hat-videoen.

Etter det Telemarksavisa erfarer skal den kontroversielle norsk-irakiske islamisten og den 21 år gamle skiensmannen ha sittet i arrangementskomiteen til organisasjonen «Muslimer mot okkupasjon». Det var denne orga- nisasjonen som demonstrerte foran stortinget fredag i forrige uke, skriver Telemarksavisa.

Mohyeldeen Mohammad sier at 21-åringen ikke har gjort noe galt da han lagde videoen.

- Han har ikke fremlagt noen trusler, det er ingenting i de videoene som bryter med verken islamsk, eller norsk lov, og han er kun arrestert fordi han er muslim, hevder han.

Mohammad forteller til TA at han kjenner 21-åringen personlig, men utover dette har han få kommentarer til forholdet. Han vil heller ikke kommentere hvor hyppig eller når han var i kontakt med skiensmannen sist.

- Jeg kjenner ham som en bror i Islam. Han er ingen terrorist, USA, Israel, NATO og deres allierte er de virkelige terroristene. Han (21-åringen red. anm.) er en ung muslim med et klart politisk budskap: Stopp undertrykkelse og okkupasjon og trekk de norske soldatene ut av Afghanistan, sier han i en kommentar.

Også 21-åringens advokat John Christian Elden, bekrefter at Mohyeldeen Mohammad og skiensmannen kjenner hverandre.

- Det er ingen «gruppe», men kun den komiteen som arrangerte demonstrasjonen - den har intet annet formål enn å gjennomføre en fredlig demonstrasjon foran det norske storting, sier Elden i en e-post.

Elden ønsker ikke å kommentere hvor lenge de to har kjent hverandre eller andre forhold rundt bekjentskapet.

Mohammad er blant annet kjent for å ha kommet med det mange oppfattet som truende uttalelser under en appell mot trykkingen av karikaturtegningene i 2010.

Blant annet skal han ha uttalt «Når vil norske myndigheter og deres medier forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for sent. Kanskje ikke før vi får et 11. september på norsk jord. Dette er ingen trussel, det er en advarsel»

TA har vært i kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste (PST), men så langt har de ikke villet kommentere forholdet mellom Mohammad og den fengslede 21-åringen.

Forstander Abbas Ahmed Arif ved moskeen i Skien som 21-åringen er medlem av, sa til TA.no i går at han tar sterk avstand fra hatvideoen 21-åringen publiserte. Dette reagerer Mohammad kraftig på.

- Dette er typisk for de muslimske lederne i dette landet, og de gjør dette slik at de kan få statsstøtte fra Norge. De representerer kun seg selv i realiteten, ikke muslimer i Norge. Hvis Abbas Ahmed Arif er så redd for å støtte sin muslimske bror i tiden av vanskeligheter, burde moskeen i Skien avsette ham og finne en bedre egnet forstander, som snakker sannhet, sier Mohammad.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere