RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymring i Israel

Foto: MICHAL CIZEK (AFP)
Sist oppdatert:
- Spørsmål om tid før terrorister får tak i atomvåpen, sier forsvarsministeren.

- Irans besluttsomhet om å lage kjernefysiske våpen, vil resultere i at nasjoner som Egypt, Saudi-Arabia og Tyrkia gjør det samme. Da er det bare et spørsmål om tid før terrorister får tak i det, sier Israels forsvarsminister Ehud Barak til CNN-programmet «Fareed Zakaria GPS», ifølge Bloomberg. Intervjuet sendes på TV søndag.

Sanksjoner fra FN
- Nedtellingen til at terroristene får kloa i atomvåpen er i gang, selv om det kan ta så mye som en halv generasjon. Men enda viktigere; de kommer til å bruke dette for å skremme folk til å sponse terroren, fortsetter Barak, som tidligere har vært statsminister i Israel.

Iran er allerede underlagt fire sanksjoner fra FNs sikkerhetsråd. Det kan nå komme ytterligere internasjonale sanksjoner mot Iran. FN la nemlig nylig fram en rapport med meget pålitelig bevis for at landet jobbet med komponenter til en eller flere bomber fram til senest i fjor.

Spår al-Assads undergang
I Iran avvises derimot anklagene. Beviset blir kalt falsk og det blir hevdet at landet fra Midtøsten bare er ute etter atomkraft.

I et sikkerhetsforum i Canada lørdag spådde Barak også den syriske presidenten Bashar al-Assads undergang innen ett år. al-Assad er svært upopulær på grunn av sitt udemokratiske regime. Dødsfallene til Libyas leder Muammar al-Gaddafi og Iraks president Saddam Hussein, har også fått al-Assad til å svare med mer brutalitet mot demonstrantene. Ifølge Barak er det fordi han til en viss grad skjønner at han er sjanseløs.

- Kamp på liv og død
- al-Asad kommer aldri til å få tilbake sin autoritet eller legitimitet. Han kjemper bokstavelig talt en kamp på liv og død. Folk i den syriske sikkerhetstjenesten, og væpnede og sivile styrker har begynt å vurdere når slutten på regimet er.

Skal man tro Barak, er den internasjonale responsen, hovedsakelig fra den arabiske liga, Jordan og Tyrkia, signaler på at enden på regimet nærmer seg.

- Neste år trenger vi sannsynligvis ikke å bekymre oss om Syria mer, sa Barak i sikkerhetsforumet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere