Belgisk politi stormet leilighet med gisseltakere

POLITIET AKSJONERTE: Belgisk politi tar oppstilling nær Pilorijnstraat etter at fire væpnede menn tok seg inn i en leilighet og tok et gissel.

POLITIET AKSJONERTE: Belgisk politi tar oppstilling nær Pilorijnstraat etter at fire væpnede menn tok seg inn i en leilighet og tok et gissel. Foto: Nicolas Maeterlinck (Afp)

- Ikke noe som tyder på at det er en terrorhandling, sier politiet.

15.12.14 14:19

Gent (NTB): Tre personer er pågrepet etter en gisselaksjon i en leilighet i Gent i Belgia, opplyser belgiske medier. Ifølge politiet var det ikke snakk om en terrorhandling.

Fire tungt bevæpnede menn stormet mandag formiddag en leilighet i en bygård i Gent der de skal ha tatt en mann som gissel.

Politiet rykket raskt ut til stedet og sperret av gatene rundt bygningen. Folk i nærheten fikk samtidig beskjed om å holde seg innendørs.

Etter å ha omringet bygningen og sikret området i et par timer, aksjonerte politiet mot leiligheten.

Belgiske medier skriver at tre personer overga seg uten dramatikk og at de nå er pågrepet. Hva som har skjedd med den fjerde antatte gjerningsmannen, var mandag ettermiddag ikke avklart.

– Ingen terrorhandling

Naboer forteller til belgiske medier at de som bor i leiligheten, er narkotikalangere. Men verken politiet eller belgiske myndigheter vil bekrefte det.

Derimot var politiet tidlig ute med å presisere at gisselaksjonen ikke var en terrorhandling, men at det var snakk om en enkeltstående hendelse

– Vi ønsker å understreke at det ikke er noe som antyder at dette er en terrorhandling eller at det har tilknytning til IS, sier en polititalskvinne til avisa Niewuvsblad.

Ukjent motiv

Gisseldramaet i Gent pågikk samtidig som den dramatiske gisselaksjonen i Sydney i Australia, men polititalskvinnen sier de to sakene ikke har noe med hverandre å gjøre eller kan sammenlignes.

Hvem de fire mennene er, hvem gisselet er eller hva som er motivet for gisseltakingen, er ennå ikke kjent. (©NTB)

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.