RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Belte skal beskytte mot voldtekt

Sist oppdatert:
Det anmeldes flere voldtekter enn noensinne. Dette har fått en oppfinnsom jente i Sverige til å ta affære.

Nadja Björk har nå funnet opp et belte som skal beskytte mot voldtekt, melder den svenske radiokanalen P4 Västerbotten. Beltet fungerer som en lås for buksene, og gjør det vanskeligere for en voldtektsforbryter å komme til.

Låsen er en spenne som man kan putte utenpå sitt ordinære buksebelte. Beltet heter Victoria, som betyr seier, og er designet med to kryssende ben.

For å få opp beltet, må overgriperen bruke begge hendene. Selv har oppfinneren på seg beltet når hun går på diskotek eller festival. Hun sier det gjør at hun føler seg sikker og sterk. Men Björk synes det er feil at hun som jente må ta ansvar for å ikke bli voldtatt.

- Det er trist at det skal være sånn at jeg selv må ta ansvaret. Samtidig kan jeg ikke forvente at noen andre skal ta ansvar for meg, sier hun til P4 Västerbotten.

Antall anmeldte voldtekter øker om sommeren. Da befinner flere mennesker seg utendørs og nyter livet. Men fortsatt skjer de fleste voldtekter innenfor hjemmets vegger, der gjerningsmannen og offeret kjenner hverandre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere