RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(youtube)

Ben «ser» uten øyne

Sist oppdatert:
Han er blind, men «ser» likevel nok til å trikse på sykkel. La deg fascinere av ham og flere av verdens mest utrolige mennesker.

(iOslo.no) Forskerne slutter ikke å forundre seg over, eller la seg begeistre av, disse fem mennenes evner. Den ene har en utrolig intelligens, den andre er blind, men kan likevel se. Den tredje er en ekte «gummimann», mens den fjerde må ha verdens sterkeste tenner.

Den femte og siste vi presenterer er mannen som kan kommunisere med løver. Alle fem er en del av listen til Oddee.com.

Les også: Her er menneskene med superkrefter

Verdens smarteste?
Daniel Paul Tammet er en britisk autist, som har en utrolig hukommelse, er overmenneskelig når det kommer til å lære nye språk og har en utrolig evne til å gjøre matematiske utregninger.

Selv sier han at han ser for seg hver utregning som et landskap.

- Hvert tall opp til 10.000 har en spesiell form og følelse, sier han selv.

Tallet 289 synes han er spesielt stygt, mens 333 er virkelig attraktivt. Tallet pi synes han er vakkert. Han sier også at han kan føle om et tall er et primtall eller ikke.

I tillegg snakker han engelsk, fransk, finsk, tysk, spansk, litauisk, rumensk, estisk, islandsk, walisisk og esperanto. Selv liker han best estisk, på grunn av mye vokalbruk. Han lærer også utrolig fort, og lærte blant annet islandsk på en uke.

Her ser du videoen (saken fortsetter etter videoen):

Blind som «ser»
Så har vi Ben Underwood. Han ble blind i forbindelse med kreftsykdom da han var tre år gammel. Likevel spiller han basketball, sykler og lever et forholdsvis normalt liv. Han trenger ikke engang hendene til å føle seg fram; han bruker lyden. Han har nemlig lært seg selv opp til å bruke ekko til å navigere.

Ben lager en liten klikkelyd som spretter tilbake fra forskjellige objekter, og han navigerer etter det. Han er den eneste i verden som klarer dette. Hans eneste «likemenn» er delfiner.

Se videoen her (saken fortsetter etter videoen):

Gummimannen
Daniel Browning Smith er bedre kjent som gummimannen. Han er den mest fleksible mannen i verden, og innehar fem guinessrekorder for det. På grunn av fleksibiliteten er han også en yndet talkshowgjest.

I videoen under kan du se ham presse kroppen gjennom en tennisracket (saken fortsetter etter videoen):

Verdens sterkeste tenner?
Rathakrishnan Velu er i besittelse av verdens sterkeste tanngard. Den 30. august i år, slo han sin egen verdensrekord i tanntrekking av tog. Seks vogner, med en samlet vekt på 297,1 tonn, ble dratt 2,8 meter i Kuala Lumpur.

Velu selv sier han lærte en teknikk for å konsentrere alle sine krefter på én del av kroppen da han var 14, av en indisk guru.

Her ser du rekorden på video (saken fortsetter etter videoen):

Løvenes venn
Til slutt på listen kommer Kevin Richardson, bedre kjent som løvehviskeren. Han sier at han stoler på instinktet for å komme i kontakt med løver og andre kattedyr. Han kan sove inntil en løve hele natten uten å være det minste redd for å bli angrepet.

I videoen under kan du se hvordan han koser med løvene, til tross for at de har tenner skarpe nok til å bite gjennom stål.

For Kevin selv er det bare en lidenskap. For alle andre hadde det vært verdens farligste jobb:

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere