*Nettavisen* Nyheter.

Benådet av fornærmet konge

Foto: (Reuters/Scanpix)

Thailands konge har benådet sveitseren som ble dømt til 10 års fengsel for majestetfornærmelse.

Sveitseren Oliver Rudolf Jufer (57) ble i forrige måned dømt til 10 års fengsel for majestetfornærmelse. Nå har kongen selv benådet Jufer, som vil bli deportert så raskt som mulig, sier thailandsk politi til BBC.

Var på druen
57-åringen ble arrestert i desember etter at han i alkoholpåvirket tilstand hadde tatt en sprayboks og laget flere mindre flatterende portretter av den thailandske monarken, kong Bhumibol Adulyadej.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Jufer, som har bodd i Thailand i mer enn 10 år, ble filmet av overvåkingskameraer mens han utførte sin spraybokskunst, som attpåtil skjedde på kongens fødselsdag 5. desember, som også er nasjonal helligdag i Thailand.

60 år på tronen
Det er ikke første gang at Thailand tiltaler utlendinger for majestetsfornærmelse. De fleste har imidlertid fått lov til å forlate landet, ifølge BBC.

Ærekrenkelser av kongelige kan straffes med fra tre til 15 års fengsel i Thailand. Det er imidlertid svært sjelden at utlendinger blir dømt i slike saker.

I juni i fjor markerte kong Bhumibol 60 år på tronen. Portretter at kongeparet pryder offentlige bygninger over hele landet.

Blokkerte You Tube
Forrige uke klarte ikke den thailandsek regjeringen å fjerne videoen som de mener håner kongen på nettstedet YouTube. Da blokkerte de like greit siden for hele landet.

Se video her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.