RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ashraf Al-Khadra

Benekter ikke holocaust

Sist oppdatert:
Tirsdag møtte Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki Jonas Gahr Støre i Utenriksdepartementet, et møte som ble møtt med protester fra eksil-iranere og andre.

( UTENRIKSDEPARTEMENTET/ Nettavisen)):Etter møtet med Støre stilte den iranske ministeren opp på en kort pressekonferanse.

På spørsmål fra journalister om uttalelsen fra Irans president om at holocaust ikke har funnet sted, svarte Mottaki følgende.

- Iran mener dette er kriminelle handlinger som skjedde mot jødene, men hvorfor skal vi muslimer betale prisen for dette, som skjedde i et europeisk land og ble utført av noen europeisk regjering? Det er ikke vårt ansvar, sa Mottaki.

- Hvorfor stiller dere ikke spørsmål ved de fem millioner palestinske flyktningene som er fordrevet og som ikke har rett til å vende tilbake til Palestina. Hvorfor fem millioner palestinere må betale for disse kriminelle handlingene,fortsatte han.

Mottaki sa også at Iran ikke er imot noen religion, verken jøder, kristne eller andre religioner.

Irans atomprogram sto også på dagsorden under møtet.

Mottaki sier han understreket at Iran har rett til å ha atomteknologi til fredelige formål. Ifølge islam er det forbudt å ha atomvåpen, sier Mottaki.

Les også : Irans president Mahmoud Ahmadinejad i et eksklusivt intervju med Nettavisen.

Les også:Fordømer Norge

Roser Norge
Mottaki roset Norge for har normalisert forholdene til den ny palestinske samlingsregjeringen,

- Norges uavhengige politikk i Midtøsten er veldig viktig for det palestinske folket, sier Mottaki.

Støre sa at Norge vil fortsette dialogen med Iran, og at Irans økonomi er viktig for Norge og at han snakket med Mottaki om Menneskerettighets saken i Iran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere