RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benekter sultestreik

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Søndag hevdet en advokat at Saddam Hussein hadde innledet sultestreik i protest mot den behandlingen amerikanerne gir ham som fange. Amerikanske militære kilder avviser dette.

- Disse rapportene er helt usanne. Saddam har spist i dag, sier en talsmann for de amerikanske styrkene i Irak, Barry Johnson, til Reuters.

Den første meldingen som gikk ut på nyhetsbyrået AFP fortalte at den tidligere irakiske presidenten sammen med 11 tidligere Irak-topper skulle ha innledet en sultestreik. Alle sitter i amerkansk varetekt et sted i Irak i påvente av en rettssak. Byrået henviste til en av advokatene.

- Vi har troverdig informasjon om at Saddam Hussein og 11 andre fanger innledet en sultestreik fredag i protest mot dårlig behandling, sa advokaten til tidligere visestatsminister Tareq Aziz ifølge AFP.

Mandag er det ett år siden den tidligere Irak-herskeren ble tatt til fange ved hjembyen Tikrit. Etter valget i Irak i januar kommer saken mot han opp for retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere