RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Bush legge kortene på bordet

Sist oppdatert:
Bak lukkede dører på presidentens eget ovale kontor blir George W. Bush og visepresident Dick Cheney grillet av 11. september-kommisjonen torsdag.

Rådgiver Alberto Gonzales og ytterlige to personer fra staben i Det hvite hus deltar i høringen sammen med Bush og Cheney. Alle kommisjonens 10 medlemmer stilte opp for å spørre ut Bush og Cheney.

Møtet startet 15.30 norsk tid. Da rundt to timer var gått, forlot to av de tre demokratiske medlemmene i komiteen Det hvite hus. En talsmann for Det hvite hus opplyser til Reuters at møtet pågår fortsatt.

Godt forberedt
De siste dagene har Bush og Cheney brukt flere timer hver dag på å forberede seg til høringen, melder CNN.

Bush har blant annet gjennomgått orienteringer gitt av etterretningstjenesten fra 2001 og snakket med Gonzales, sikkerhetsrådgiver Gondoleezza Rice og stabssjef Andrew Card, som var sammen med Bush i Florida da terrorister angrep USA 11. september 2001.

"Et privat møte"
Det hvite hus kaller utspørringen et privat møte, og det blir ikke gjort opptak.

President og visepresident fikk trolig spørsmål om hva som ble sagt og gjort mellom dem tirsdag 11. september 2001, skriver NTB. De to befant seg ikke sammen. Bush var delvis i Florida, delvis i lufta med Air Force One, mens Cheney befant seg i en bunker i Washington.

Sentralt i utspørringen står ganske sikkert også det omstridte etterretningsnotatet fra 6. august som spesifikt advarer om at Osama bin Laden planla et angrep i USA og som også omtalte bruk av fly som terrorredskap.

Les etterretningsnotatet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere