RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Bush om stjernekrig

Sist oppdatert:
Det amerikanske luftforsvaret vil bygge våpen i verdensrommet og ber nå om støtte fra president George W. Bush.

Air Force hevder de må ta kontrollen over verdensrommet for å sikre USA mot angrep. Får forslaget støtte, vil det bety et markert taktskifte i amerikansk politikk og trolig få både USAs venner og allierte til å reagere, skriver The New York Times.

Talsmenn for Air Force uttalte tirsdag at planene ikke dreier seg om en militarisering av verdensrommet,. - Dette dreier seg ikke om å installere våpen i verdensrommet, men om å sikre seg fri adgang, uttalte major Karen Finn ifølge The New York Times.

Utvikler våpen
Uten særlig offentlig debatt har Pentagon allerede brukt milliarder av dollar på å utvikle våpen for en stjernekrig og på planer om å få våpnene plassert ut.

I januar 2002 anbefalte en kommisjon ledet av Donar H. Rumsfeld at USAs president måtte få mulighet til å utstasjonere våpen i verdensrommet.

Ikke bundet av avtale
Etter å ha vurdert anbefalingen, gjorde Bush det i 2002 klart at USA ikke lenger var bundet av en 30 år gammel våpenavtale som forbyr våpen i rommet. Siden den gang har det amerikanske luftforsvaret jobbet aktivt for å få på plass en ny, offisiell politikk på området.

«The american way»
General Lance Lord, leder av luftforsvarets romprogram, sa nylig til den amerikanske kongressen at USA må etablere og opprettholde herredømme i rommet. - Enkelt sagt er dette den amerikanske måten å kjempe på, «the american way of fighting», uttalte generalen ifølge The New York Post.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere