RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Bush snakke med Iran

Sist oppdatert:
Senatorer fra begge politiske leire ber president Bush om å snakke direkte med Iran om atomspørsmålet.

Les TV 2 Nettavisen på mobil

Den republikanske formannen i senatets utenrikskomité, senator Richard Lugar, mener direkte samtaler med Iran kan være nyttig for å komme til enighet i konflikten om Irans atomprogram, melder AP.

Senatoren understreket i et intervju med tv-kanalen ABC at USA burde gjøre bruk av mer diplomati, før Det hvite hus vurderte bruk av militærmakt.

Den demokratiske senatoren Christopher Dodd sa seg enig med Lugar i et intervju med tv-kanalen Fox News. Dodd mente USA hadde overlatt for mye av den diplomatiske innsatsen til de europeiske landene.

Bush-administrasjonen har advart Iran mot å fortsette anrikingen av uran. President George W. Bush har insistert på multilaterale samtaler med Iran.

FNs sikkerhetsråd har gitt Iran frist til slutten av måneden til å motbevise mistankene om at landet forsøker å lage atomvåpen. For få dager siden sa utenriksminister Condoleezza Rice at USA ville be om en FN-resolusjon som åpner for militæraksjoner mot Iran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere