*Nettavisen* Nyheter.

Ber for savnet sjømann

Familien til skipperen bønnfaller norske myndigheter om å fortsette søket etter de savnede i Nordsjøen søndag.

29.10.06 04:03

Søket etter overlevende fra den skotske fiskebåten «Meridian» ble avsluttet lørdag kveld. Julia Gardner som er gift med skipper, Martin Gardner, bønnfaller den norske redningstjenesten om å fortsette søket en dag til.

- Jeg tror de fortsatt kan være i live der ute, sier hun til BBC.

To redningsflåter
Den ene redningsflåten fra båten ble funnet tom få timer etter Hovedredningssentralen for Sør-Norge plukket opp de første nødsignalene sent torsdag kveld.

Fartøyet var imidlertid utstyrt med to flåter, og familiene til de savnede har ikke gitt opp håpet om at de kan befinne seg i denne.

- Ikke håp
- Alt er forsøkt. Det er ikke håp om å finne overlevende, sier vakthavende redningsleder Jo Halvard Braseth til Nettavisen.

Fredag ettermiddag ble en død person funnet i området hvor båten antas å ha gått ned. Den døde var ikke iført overlevningsdrakt.

Funnet vrakgods
Lørdag ble det lett med full styrke blant annet med kystvaktskipet «Tromsø», et Orion overvåkingsfly fra Andøya, et britisk redningshelikopter og et privateid helikopter knyttet offshorevirksomheten på britisk sektor. I tillegg er en rekke mindre fartøyer i området.

Det er funnet en vrakgods, uten at det kan fastslås med sikkerhet at det stammer fra «Meridian».

Den skotske fiskebåten var hyret inn for å overvåke et område i norsk sektor i forbindelse med rørledningsarbeid. De fire som var om bord i båten var Martin Gardner (49), Edward Gardner (50), Ian Donald (55), alle fra Anstruther, og Sidney Low (52) fra Aberdeen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.