*Nettavisen* Nyheter.

Ber for sin bror

Foto: (Foto: APTN)

Filippineren Noel Florendo sitter i hjemlandet og ber for sin bror etter «Rocknes»-forliset. 17 fillippinere kan ha omkommet.

20.01.04 15:22

- Vi er her for å be for ham, sier Noel Florendo til nyhetsbyrået AP. Han er bror til en av filippinerne som er funnet i live etter ulykken.

Tirsdag var han samlet sammen med andre pårørende i et forsamlingslokale i Manila på Filippinene. Han er naturlig nok lettet over at broren Arnel Florendo overlevde forliset, og at han nå ligger nærmest uskadd på Haukeland Universitetssykehus i Bergen.

Familiene orientert
Til sammen 25 filippinere var om bord da Rocknes havarerte mandag. En er registrert død, mens åtte overlevde. 16 er fortsatt savnet, ifølge Hordaland politidistrikt.

Rederiet brukte tirsdagen til å orientere de pårørende på Filippinene om tragedien.

- Vårt kriseteam i Manila har allerede kontaktet og informert familiemedlemmene. Vår viktigste oppgave for øyeblikket er redningsaksjonen og behandlingen av skipets mannskap, sier Arleen Asuncion ved rederiet Jebsens Maritime, ifølge AP.

Hun opplyser at de pårørende er i sjokk etter å ha mottatt den tragiske nyheten.

De overlevende
Den filippinske nettavisen INQ7 publiserte i dag navnene på de overlevende.

Charlie Galano, Borlito Madrid, Arnel Florendo, Godofredo Grecia, Antonio Umlang, Ruben Gonzalez, Marciano Soliven, and Hubert Magunsay, er funnet i live og blir tatt hånd om av representanter fra den filippinske ambassaden i Stockholm. Ifølge avisen er de overlevende filippinerne sendt til Haukeland universitetssykehus i Bergen for behandling.

- Våre landsmenn vil bli tatt vare på, sier Filippinenes Labor Secretary Patricia Sto. Tomas til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.