RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber for sykepleierne

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Bush støtter Bulgaria i HIV-saken. Se video fra besøket.

De fem bulgarske sykepleierne som har sittet fengslet i åtte år i Libya, mistekt for å ha smittet barn med HIV, har fått en støttespiller i den amerikanske presidenten, melder AP.

Se saken om Bulgaria-besøket på TV 2 Sumo!

- Bekymrede
På sitt besøk i Bulgaria mandag uttrykte George W. Bush sin støtte til sykepleierne, som hevder at de ble torturert til å tilstå at de med viten og vilje smittet libyske barn med HIV på 1990-tallet, og at de er uskyldige.

- Vi er svært bekymrede over sykepleiernes skjebne. De burde løslates og få lov til å vende tilbake til sine familier, sa Bush til pressen etter et møte med den bulgarske presidenten Georgi Parvanov.

Anket til høyesterett
De fem bulgarske sykepleierne har sammen med en palestinsk lege anket saken inn for libysk høyesterett, etter å ha blitt dømt i to rettsinstanser.

Den bulgarske presidenten takket Bush for støtten til sykepleierne, som har blitt en viktig politisk sak i Bulgaria.

I klemma
Møtet mellom de to presidentene ble ellers preget av de kontroversielle sakene om rakettskjold og selvstendighet for Kosovo.

Bulgaria er tradisjonelt nært knyttet til Russland, og får det meste av sin energiforsyning fra naboen i øst. I disse sakene havner dermed landet i klemma mellom stormaktene.

- Bulgaria burde ikke behøve å velge mellom vennskapet med USA og vennskapet med Russland, sa president Parvanov til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere