RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Irak forte seg

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
USAs utenriksminister Condoleezza Rice og Storbritannias utenriksminister Jack Straw ber irakiske ledere intensivere forhandlingene om en ny regjering.

Straw og Rice reiste på en overraskelsestur til Baghdad etter at Rice var på et to dagers statsbesøk i Storbritannia. Der har de møtt Iraks statsminister Ibrahim Jaafari og president Jalal Talabani.

Irakiske politikere har store problemer med å sette sammen en nasjonal samlingsregjering, og Rice sier det haster å få på plass en ny regjering, skriver BBC.

- Det at vi drar ut for å diskutere dette med det irakiske lederskapet er et tegn på at vi ser det som tvingende nødvendig å få en nasjonal samlingsenhet, sier Rice.

- Vi trenger å se fremgang, og det er i alles interesse, sier Straw.

Sittende statsminister Ibrahim Jaafari er under økende press på å gå av. Han har ikke støtte fra sunniene eller kurderne. Nå møter han også motstand fra sin egen sjiaallianse.

Det var sjiablokken i parlamentet som valgte Jaafari som statsminister etter at de vant valget i desember. Både kurdiske og sunniarabiske partier har forkastet nominasjonen og truer med å boikotte regjeringen med mindre han trekker seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere