Ber Joachim ta seg sammen

Danske eksperter ber prins Joachim sette fra seg cocktailen, sparke av seg danseskoene, og i stedet ta på seg arbeidstøy, hvis han skal ha håp om å gjenvinne sin popularitet.

20.09.04 11:56

Hvis Joachim vil gjenvinne sin popularitet i befolkningen, bør han droppe sine diskotekbesøk og i stedet bruke energien på jordbruksdriften ved Schackenborg og sine offisielle plikter, mener eksperter den danske avisen B.T. har snakket med etter at nyheten om den kongelige skilsmissen sprakk i forrige uke.

Joachim er langt mindre populær enn Alexandra, som raskt vant danskenes hjerter etter at hun giftet seg inn i kongefamilien. Prinsen har så langt også kommet dårligst ut av det i mediene etter at nyheten ble kjent. Ekspertene mener det særlig er når det gjelder nattelivet at Joachim må roe seg ned.

- Ut og kjøre traktor!
- Jeg synes han skal oppføre seg mer som han gjorde i gamle dager. Holde distanse og la være med å være så utsvevende. Men det er jo en grunn til at han har vært slik, mener Inge Corell, som mener prinsen bør vise omverdenen større engasjement i sitt arbeide, og påta seg flere representasjonsoppgaver.

Jesper Højbjerg, som er direktør i et firma som gir råd om krisestyring og kommunikasjon, sier prinsen har pådratt seg et stempel han nok må leve med en stund.

- Han må ut på jordene og kjøre mer traktor i stedet for å gå på fester. Og det blir sannsynligvis vanskeligere, fordi han nå er mer ensom. Han vil ha behov for sterk oppbakking fra sin familie, selv om mye tyder på at det er svært vanskelig å få prins Joachim til å oppføre seg ordentlig.

Rokker ikke ved monarkiet
Det er ikke mange år siden danskene gikk rundt og drømte om at dronningens yngste sønn skulle bli landets neste konge, med Alexandra ved sin side. Sammen fremsto de som et sterkt, ansvarlig og svært populært par, mens kronprins Frederik fortsatt var «turboprinsen».

Ekspertene tror imidlertid ikke at siste ukes hendelser har skadet monarkiet:

- Selv om Joachim er utropt til skurk og uansvarlig, tror jeg ikke det har noen betydning for monarkiet. I Storbritannia har man sett at uansett hvor upopulær prins Charles har vært, har det aldri rokket ved monarkiet som institusjon, sier Anne Skjeldborg Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.