RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Norge presse USA

Foto: Lars Aarønes
Sist oppdatert:
Nupi-forsker Henrik Thune synes Norge bør bruke sitt engasjement i Irak til å presse USA til å endre sin Irak-politikk. Les hva Thune svarte i tirsdagens nett-treff om Irak her.

April er blitt en av de blodigste månedene i Irak siden invasjonen i fjor. Så langt har over 100 amerikanere mistet livet i Irak. I tillegg har flere titalls utlendinger blitt tatt som gisler. Samtidig er Spania i ferd med å trekke sine styrker ut av Irak. USA er forberedt på at også andre land kan komme til å gjøre det samme.

På spørsmål fra en leser om det vil gjøre noen forskjell om Norge trekker sine styrker ut av Irak eller ikke, svarer Thune.

- Nei, om Norge trekker seg ut eller forblir i Irak vil ikke gjøre noen forskjell. Jeg mener allikevel at Norge med hell kunne skapt litt mer politikk ut av de ressursene som er brukt i Irak. Norge kunne f.eks. og i likhet med andre europeiske stater, gjør det klart at de vil trekke seg ut dersom USA ikke justerer sin politikk i Irak, snarere enn å snike seg lydløst ut bakdøren.

Du kan lese resten av svarene her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere