RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RUINER: En gutt står ved ruinene av ødelagte hus etter luftangrepet i landsbyen Okash lørdag.
RUINER: En gutt står ved ruinene av ødelagte hus etter luftangrepet i landsbyen Okash lørdag. Foto: Mohamed Al-sayaghi (Reuters)

Ber om ett døgns krigspause i Jemen

Sist oppdatert:
I løpet av de to siste ukene med kamper i Jemen har minst 519 mennesker blitt drept og nærmere 1700 såret.

SANA (NTB-Reuters): Alle partene i konflikten i Jemen blir bedt om å gjøre et opphold i krigshandlingene for at hjelpesendinger skal nå fram til sivilbefolkningen.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) forsøker å få i stand en pause mellom partene for å få levert medisinske nødhjelpssendinger søndag. Organisasjonen ber om en 24-timers våpenhvile og at den trer i kraft øyeblikkelig.

Les også: NOAS om asylbarna: - Håper regjeringen og støttepartiene blir enige i påsken

Også FNs sikkerhetsråd skal lørdag diskutere situasjonen i Jemen etter at Russland har tatt til orde for en humanitær pause i den Saudi-ledede koalisjonens luftangrep i landet. Saudi-Arabia leder en koalisjon av land som bomber Houthi-militsen, som har tatt kontroll over størsteparten av landet.

Den russiske FN-delegasjonen opplyser at den har bedt om en lukket drøftelse blant de 15 medlemslandene i Sikkerhetsrådet. Møtet skal finne sted klokken 11 lørdag formiddag lokal New York-tid.

I løpet av de to siste ukene med kamper i Jemen har minst 519 mennesker blitt drept og nærmere 1.700 såret, sa FNs nødhjelpssjef Valerie Amos torsdag.

HUSET BLE TRUFFET: En mann viser skadene inne i huset sitt i landsbyen Okash nær Sanaa lørdag. En familie på ni ble drept i luftangrepet. Det skal være den saudiarabiske koalisjonen som utførte angrepet i sin offensiv mot Houthi-militsen.

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein, har sagt at landet er «på randen av kollaps».

Houthi-bevegelsen tok kontroll over hovedstaden Sana i februar. Siden har militsen tatt kontroll over store deler av landet. Opprørerne har også rykket sørover mot havnebyen Aden.

President Abd-Rabbu Mansour Hadi søkte først tilflukt i havnebyen, men reiste så videre til Saudi-Arabia. (©NTB)

Les også: Leger Uten Grenser: - Vi har et desperat behov for hjelp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere