RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Ber om flere tilhengere

Sist oppdatert:
Millioner av mennesker er samlet ved Ganges. Se bildene.

En av verdens største sammenkomster av mennesker, Ardh Kumbh mela-festivalen er i full sving i Allahabad, India. Millioner av hinduer er samlet for å ta seg et bad i den hellige elva Ganges.

Billedserie nederst i artikkelen.

Festivalen avholdes hvert sjette år der elvene Ganges, Yamuna og Saraswati møtes. Festivalen begynte 3. januar og fortsetter de neste seks ukene.

Rekruttering
Det er ikke bare en feiring av troen, men også et perfekt utgangspunkt for guruer som vil rekruttere nye tilhengere, melder CNN-IBN.

Baba Gajendra Giriji, en åndelig lærer som tar del i festivalen, sier til CNN-IBN at han ønsker å utvide sin tilhengerskale.

- Å spre Guds ord er umulig uten oppmerksomhet, og det er nøyaktig det vi får ved Ardh Kumbh, sier han.

Forurenset
Tusenvis av de hellige mennene har også truet med å boikotte festivalen, fordi den hellige elven er svært forurenset, melder Times Online. De ber indiske myndigheter ta grep for å bedre situasjonen.

- Vannet i elven er så skittent at ingen kan bade der. Det er mørkerødt, mens vannet i Ganges brukte å være blågrønt, sier lederen for det viktigste hinduklosteret i Allahabad, Shankaracharya Vasudevanand Saraswati, ifølge avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere