Gå til sidens hovedinnhold

Ber om forlenget fengsling i Knutby

Politiadvokat Elin Blank vil begjære Knutby-pastoren Helge Fossmo fortsatt fengslet når varetekten går ut fredag.

Blank sier at hun vil begjære både Helge Fossmo og Anette Linde fengslet for to nye uker. Fengslingen for Linde går ut torsdag, mens Fossmos varetekt utløper fredag.

- Vi mener det er grunnlag for å begjære dem fortsatt fengslet og vil be tingsrätten om det, sier Blank til NTB.

- Kan påvirke
Da Fossmo ble fengslet forrige fredag, ga dommeren påtalemyndigheten medhold i at det var fare for at Fossmo kunne påvirke drapsetterforskningen ved å være på frifot. Dette regner Blank med å få medhold i også denne gang. Argumentet om at det dreier seg om et straffbart forhold som kan medføre fengselsstraff i mer enn to år, veier også tungt for retten.

Anette Lindes forsvarer, Roger Häggquist har tidligere sagt til NTB at hans klient vil motsette seg videre fengsling når møtet i Uppsala tingsrätt starter torsdag. Hun nekter enhver befatning med drapet på Alexandra Fossmo (23) og drapsforsøket på sin egen ektemann Daniel Linde (30) den 10. januar.

Helge Fossmos advokat Ola Nordström var tirsdag ikke tilgjengelig for kommentar.

Den 26 år gamle kvinnen som er siktet for å ha utført drapet og drapsforsøket er underlagt en rettspsykiatrisk undersøkelse som trolig vil vare flere uker.

Nye avhør
Tirsdag ble fem personer brakt inn til avhør av Uppsala-polisen. Uten at de fikk anledning til å snakke seg imellom ble samtlige spurt ut om omstendigheter rundt dødsfallet til Helge Fossmos første kone, Helene Fossmo i 1999.

- Jeg kan ikke si noe om hvem disse fem personene er eller om de har bidratt til å styrke mistanken rundt dødsfallet, sier politiinspektør Christer Nordström til NTB.

Mandag foretok etterforskerne en rekonstruksjon av hendelsen slik den kan ha skjedd den 18. desember for fire år siden. Helene Fossmo døde under mystiske omstendigheter i parets badekar. Ifølge legen som obduserte henne, hadde hun en dødelig dose medisin i kroppen da hun skal ha falt og slått inn hodet i vannkranen. Etter at kona døde skal pastoren i pinsemenigheten ha forklart at han lå og sov i naborommet.

(NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger