RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om færre amerikanere

(AFP PHOTO/JIJI PRESS)
Sist oppdatert:
Guvernøren på den japanske øya Okinawa ber USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld om å kutte ned på antall amerikanske militærbaser.

Rumsfeld er for tiden på besøk i Japan. Okinawas guvernør Keiishi Inamine overrakte ham søndag en anmodning om å redusere USAs militære tilstedeværelse på den strategisk viktige øya, melder NTB-AFP.

- Vi forstår at de amerikanske basene i Japan spiller en avgjørende rolle for våre to lands allianse for fred og sikkerhet i Det fjerne østen og Japan, heter det i en kunngjøring fra Inamine.

- Folk i Okinawa, som har båret byrden av de amerikanske basene gjennom mange, lange år, har bedt innstendig om en løsning på problemene forbundet med basene, heter det videre i kunngjøringen.

Hele 26.000 av de 48.000 amerikanske soldatene i Japan er stasjonert på Okinawa. Amerikanske militære har en rekke ganger blitt anklaget for brutalitet mot sivile japanere på øya.

Etter møtet med guvernøren, sa Rumsfeld:

- Amerikanske offiserer her og i hele verden forsikrer om at de kan gjøre innflytelsen på lokalsamfunnene så liten som mulig.

Han sa ikke noe om framtiden til de amerikanske basene på øya.

- Jeg er her i Okinawa for å lytte og selv se hvordan situasjonen er, sa Rumsfeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere