Ber om mer penger til Bam

Foto: Jockel Finck (AP)

Røde Kors sier det haster med å få inn penger til hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen i iranske Bam.

08.01.04 12:57

13 dager er gått siden jordskjelvet la den historiske byen i grus. Minst 30.000 mennesker mistet livet, mens like mange ble skadet.

Hjelpearbeidet kom fort i gang, men mer penger trengs. Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC), ber om ytterligere 282 millioner kroner til hjelpearbeidet.

Norsk givertelefon
Røde Kors sier det haster med å få inn penger til hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen i iranske Bam.

- Det er nå den norske givergleden vil vise seg, etter at de store medieselskapene har dratt hjem. Vi oppfordrer norske myndigheter til å bidra til appellen, og vi vil selv fortsette det hjelpearbeidet vi har startet. Det norske folk kan fortsatt gi på givernummer 820 43010, sier generalsekretær i Norges Røde Kors, Jonas Gahr Støre.

På en pressekonferanse i Bam torsdag lanserte presidenten i Forbundet, Juan Manuel del Toro den nye appellen.

Hjelp i flere måneder
- Katastrofens omfang er så enorm at det vil være behov for nødhjelp i flere måneder fremover. Folket i Bam trenger husly, mat, helsetjenester og sanitærtjenester i lang tid fremover. Hvis de ikke får dette, risikerer vi at det utvikler seg epidemier og mer lidelser, sier del Toro.

Dagens appell, som inkluderer IFRCs første appell på omkring 84 millioner norske kroner ved katastrofens begynnelse, vil gi til hjelp til 210 000 mennesker i inntil åtte måneder. Den ble lansert samtidig med en appell fra visegeneralsekretær i FN, Jan Egeland. FNs og Røde Kors`appeller utfyller hverandre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.