RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om milliarder til gjenoppbygging

Internasjonale givere møtes denne uken for å be om 3,5 milliarder kroner til gjenoppbyggingen av det krigsherjede, vestafrikanske landet Liberia.

Den 14 år lange borgerkrigen i landet destabiliserte store deler av regionen. Analytikere mener et langvarig, internasjonalt engasjement må til for å reintegrere krigere i det sivile liv, slik at overgangen til en fredelig og demokratisk stat kan sikres.

- Det finnes ingen rask løsning her, sier Comfort Ero, som er vestafrikansk direktør ved anerkjente International Crisis Group (ICG).

- Liberia er en stat som har falt sammen og den har i praksis blitt et FN-protektorat. Verdenssamfunnet må bli her i lang tid, legger ha til.

Liberia, som ble grunnlagt av frigjorte, amerikanske slaver på 1800-tallet, har allerede etterspurt omkring 1,2 milliarder kroner i nødhjelp.

FNs generalsekretær Kofi Annan håper at giverkonferansen torsdag og fredag denne uken i FNs hovedkvarter i New York vil skaffe til veie ytterligere 2-3 milliarder kroner til gjenoppbyggingen.

Borgerkrigen i Liberia har siden 1989 krevd omkring 300.000 menneskeliv, og den har gjort én av fem liberiere til flyktninger.

(NTB-AFP

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere