Gå til sidens hovedinnhold

Ber Petersen protestere mot Israel

Etter Israels vedtak om å utvise palestinernes president Yasser Arafat ber SVs Øystein Djubedal om at utenriksminister Jan Petersen leverer en formell protest.

- Det israelske vedtaket kan tolkes både som en trussel om utvisning og en trussel om likvidering. Begge deler er totalt uakseptabelt og i strid med internasjonal rett. Det vil bidra til å trappe opp konflikten i Midtøsten til et katastrofalt nivå, sier SVs nestleder Øystein Djupedal i en pressemelding.

Partiet krever at utenriksminister Jan Petersen innkaller den israelske ambassadøren Liora Herlz for å formidle en klar norsk protest. Djupedal vil også at statsminister Kjell Magne Bondevik skal ta direkte kontakt med sin israelske kollega Ariel Sharon.

- Jeg venter at regjeringen nå uttaler seg i klare ordelag, og slår fast at det er Israel som bærer det tyngste ansvaret for å få konflikten ut av den farlige opptrappingen som pågår.

- Bekjempelse av palestinske terroraksjoner er ikke mulig så lenge Israel fører en politikk som øker den palestinske avmakten og hatet, og hver dag rekrutterer nye ungdommer til terrorhandlinger, understreker Djupedal.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto