RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber PKK legge ned våpnene

Sist oppdatert:
Iraks president Jalal Talabani ber de kurdiske opprørerne om å avstå fra kamphandlinger eller å forlate landet.

Iraks president Jalal Talabani er selv etnisk kurder. Onsdag forsøkte han å kjøle ned den opphetede situasjonen mellom Irak og Tyrkia.

Klar tale
Tyrkiske myndigheter har bedt hæren forberede militære operasjoner i Nord-Irak. Onsdag var det ventet at parlamentet skulle gi hæren en formell godkjennelse til å krysse grensen inn i Irak for å jakte på medlemmer av den kurdistanske frigjøringsbevegelsen Partîya Karkeren Kurdîstan (PKK).

- Vi har bedt PKK om å avstå fra kamphandlingene, slik at vi kan unngå den såkalte militæraktiviteten til Tyrkia. Hvis ikke PKK er villig til det, vil vi be dem vennligst å forlate vårt land, sa Talabani til journalister i Paris etter et møte med Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

«Fruktbare samtaler»
Han lovpriste det han beskrev som fruktbare samtaler mellom tyrkiske ledere og Iraks visepresident Tariq al-Hashimi, som er i Tyrkia for å forhandle.

- Jeg håper visdommen til Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogans og andre ledere vil være så aktive at det ikke blir noen militær intervensjon, selv om parlamentet godkjenner det, sa Talabani.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere