RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber pressen om ikke å intervjue French under rettsaken

Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kinshasa (NTB): For å skåne sin klient Joshua French ber advokat Hans Marius Graasvold pressen om ikke å ta direkte kontakt med den drapstiltalte nordmannen under rettssaken i fengselet i Kongo.

- Som dere sikkert forstår, har French vært under et enormt press de siste fire-fem årene. Dette kulminerte nærmest tirsdag da rettssaken ble avbrutt. Han opplevde det som ubehagelig og også stressende å bli intervjuet underveis og på en måte bli tatt ut av det fokuset som han er helt avhengig av å ha, sa Graasvold under et improvisert møte med norsk presse onsdag morgen.

Graasvold er i Kongo, hvor han sammen med en lokal advokat skal sørge for forsvaret av den 31 år gamle dødsdømte nordmannen. Joshua French er tiltalt for overlagt drap på vennen Tjostolv Moland inne i N'dolo-fengselet 18. august i fjor. Rettssaken startet i fengselet tirsdag, men ble avblåst etter kort tid og utsatt til fredag ettersom det ikke var tilfredsstillende tolking av hva som ble sagt inne i retten. Rettsforhandlingene skal starte igjen fredag med en ny tolk.

Onsdag sa Graasvold at rettsprosessen og alle omstendighetene rundt er en stor påkjenning for French.

- Situasjonen er krevende, og jeg vil derfor be samtlige norske medier om å avstå fra forsøk på å intervjue French på noen som helst måte i tiden framover, sa Graasvold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere