*Nettavisen* Nyheter.

Ber russerne stanse støtten til separatister

– Jeg oppfordrer Russland på det sterkeste til å stoppe sin militære, politiske og økonomiske støtte til separatistene, sier Stoltenberg. Foto: John Thys

NATO-sjef Jens Stoltenberg ber Russland stanse støtten til de prorussiske separatistene i Ukraina.

24.01.15 23:32

I en uttalelse lørdag kveld viser generalsekretæren både til opptrappingen i de østlige regionene generelt og til havnebyen Mariupol spesielt.

– Jeg oppfordrer Russland på det sterkeste til å stoppe sin militære, politiske og økonomiske støtte til separatistene, stanse destabiliseringen av Ukraina og respektere sine internasjonale forpliktelser, heter det i en uttalelse fra Jens Stoltenberg lørdag kveld.

Ifølge lokale myndigheter ble minst 30 mennesker drept i rakettangrep mot Mariupol lørdag. Partene skylder på hverandre, men ifølge NATO, OSSE og EU ble rakettene avfyrt fra opprørskontrollerte områder.

– I flere måneder har vi sett tilstedeværelse av russiske styrker i Øst-Ukraina og en betydelig økning av tyngre russisk materiell, som stridsvogner, artilleri og avanserte luftvernsystemer, heter det videre.

– Russiske styrker i Øst-Ukraina støtter de offensive operasjonene med kommando- og kontrollsystemer, luftvernsystemer, avanserte bakke-til-luft-raketter, droner, avanserte rakettbatterier og systemer for elektronisk krigføring, sier Stoltenberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.