RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Ber Sudan avvæpne gerilja

FNs sikkerhetsråd ber Sudan avvæpne den såkalte Janjaweed-geriljaen, som står bak angrep mot lokalbefolkningen Darfur-provinsen.

Sikkerhetsrådet vedtok enstemmig en uttalelse som uttrykker bekymring for menneskerettighetene og den humanitære situasjonen i provinsen vest i Sudan. FN ber også om at Sudan overholder sin forpliktelse og avvæpner den arabiske Janjaweed-geriljaen, som mistenkes for en lang rekke overgrep i området.

Sikkerhetsrådet er bekymret etter å ha hørt rapporter om «tilfeldige angrep på sivile, seksuelle overgrep, tvangsflytting og voldshandlinger, spesielt de handlingene som har en etnisk dimensjon, og krever at de som står bak blir holdt ansvarlige».

FN frykter at flere hundre tusen mennesker kan miste livet i Darfur, dersom den sudanske regjeringen ikke tar problemet på avlor.

Minst 10.000 mennesker er drept i Darfur siden opprøret startet i februar 2003. FN-tjenestemenn mener geriljagrupper som har støtte fra regjeringen har begått massive brudd på menneskerettighetene under krigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere