RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber USA angripe Nord-Korea

To av Bill Clintons tidligere rådgivere ber USA gjennomføre et forkjøpsangrep mot Nord-Korea.

De siste ukene har det kommet flere rapporter om at Nord-Korea klargjør en Taepodong-2-rakett, som kan nå deler av USA dersom den blir avfyrt.

I en kommentarartikkel i Washington Post torsdag tar Bill Clintons tidligere forsvarsminister William Perry og hans tidligere viseforsvarsminister Ashton Carter til orde for å angripe Nord-Korea og ødelegge raketten før den er klar.

- USA bør umiddelbart klargjøre at de har til hensikt å angripe og ødelegge den nordkoreanske Taepodong-raketten før den kan avfyres, skriver de to.

Visepresident Dick Cheney avviser Perrys og Carters forslag, og sier at en slik handling vil kunne forverre situasjonen.

- Jeg syns at vi på dette stadiet behandler saken korrekt. Dersom du har tenkt å angripe en annen nasjon, bør du være forberedt på å avfyre ikke bare ett skudd, sier Cheney.

USA har tidligere bedt Kina, som er Nord-Koreas viktigste samarbeidspartner, om å presse Nord-Korea til å avstå fra prøveoppskytinger.

President George W. Bush takket nylig Kina for den innsatsen landet har gjort for å påvirke Nord-Korea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere