RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP

Ber verden om hjelp

Sist oppdatert:
Statsministeren sier Libanon er et katastrofeområde, og ber om våpenhvile og internasjonal hjelp.

Ifølge AP skal Israel ha bombet Hizbollas fjernsynsstasjon Al-Manar i Beirut. Sendingene stanset kort to ganger før de kom i gang igjen, og det er uklart hvor stasjonen kringkaster fra. Israel har tidligere bombet Hizbollahs hovedkvarter.

Ifølge Al-Manar er fire sivile drept i en av Beiruts forsteder, melder AP. Al-Manar melder også at israelske krigsfly har bombet kraftstasjonen Jiyeh omtrent 20 km sør for Beirut.

Ber om våpenvhile
Libanons statsminister Fouad Siniora sier Israel er i ferd med å gjøre Libanon til et «kriseområde», og ber om hjelp fra utlandet.

Libanon har gjentatt kravet om en umiddelbar våpenhvile overvåket av FN, men Sikkerhetsrådet avviste kravet etter protester fra USA, melder Reuters. Rådet skal drøfte saken nærmere på mandag.

Lørdag ble 35 sivile drept i bombeangrepene. Blant disse var 15 barn. Målet er å stanse Hizbollah og tvinge Libanon til å hindre geriljagruppen i å skyte raketter mot Israels nordlige grense.

Angrepene på Libanon begynte etter at Hizbollah kidnappet to israelske soldater fra Israels side av grensa.

Fortsetter offensiv i Gaza
Israel har også gjenopptatt angrepene mot Gaza. To palestinere skal være drept og to såret nord på Gazastripen søndag, ifølge palestinske sykehuskilder. Den israelske hæren har foreløpig ikke bekreftet dødstallene, ifølge Reuters.

Tanks, panserbiler og helikoptre har beveget seg inn i jordbruksområder nær Beit Hanoun, et område militante ofte har brukt når de har skutt raketter inn i Israel.

Palestinske vitner sier fire personer ble såret da Israel skjøt tre raketter.

Israel sier målet for aksjonen mot Gaza er å hente hjem soldaten Gilad Shalit, som ble bortført av palestinske militante for tre uker siden samt å stanse rakettangrep fra Gaza mot Israel.

Minst 100 sivile er drept gjennom de fem dagene angrepen har kvart. Angrepene er også en stor belastning på Libanons økonomi og har drevet turister og utlendinger på flykt.

Krisetilstand i Israel
Fire israelere, deriblant en femåring, er drept og 300 såret. Siden onsdag har Hizbollah skutt 700 raketter mot over 20 israelske byer, ifølge Reuters.

Den israelske regjeringen har gitt myndighetene anledning til å stenge skoler, fabrikker og offentlige institusjoner i Nord-Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere