RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Messina, Sicilia
Messina, Sicilia Foto: Scanpix

Berlusconi: - Minst 50 drept

30 fortsatt savnet etter stormen på Sicilia.

Italias statsminister Silvio Berlusconi frykter at dødstallene etter torsdagens kraftige regnvær på Sicilia kan øke, melder Reuters.

- Dette har tatt livet av minst 50 mennesker, sa Berlusconi til pressen lørdag.

Les også: 18 drept i storm på Sicilia

20 er funnet omkommet og 40 er savnet. Videre er rundt 80 personer skadet. Hundrevis er hjemløse.

- Varslet tragedie
Regnværet utløste en rekke jordskred i Messina. Avisen La Repubblica brukte tittelen «Messina, en varslet tragedie» på sin førsteside. Italiensk presse er kritiske til at det er bygd en rekke hus på elvebredder og ved sjøen i et område som ble rammet av store jordskred også for to år siden.

Redningssjef Guido Bertolaso i Messina sa fredag at de mange uregulerte bygningene i byen og dårlig byggeskikk har bidratt til å gjøre konsekvensene av naturkatastrofen verre.

- Veldig farlig
Bygninger oppført uten kontroll er utbredt i sørlige og sentrale deler av Italia.

- Jeg så at situasjonen her i Messina er veldig farlig. Katastrofer som dette og verre kan skje hvert øyeblikk som helst, sa miljøvernminister Stefania Prestigiacomo lørdag.

Hun klaget over at hennes departement ikke har penger til å rydde opp i det italienske byggekaoset. Da 300 mennesker døde i et jordskjelv i L'Aquila i April, var dårlig bygningskvalitet i byen en sentral årsak til at dødstallene ble så høye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere