Berlusconi brukte «playboy-taktikk»

Italias statsminister Silvio Berlusconi hevder han har utsatt Finlands kvinnelige president Tarja Halonen for sin «maskuline sjarm» og «playboy-taktikk».

22.06.05 13:42

Bakgrunnen for at Berlusconi måtte ta alle tilgjengelige virkemidler i bruk, var striden om hvor EUs næringsmiddeltilsyn (EFSA) skulle lokaliseres, skriver Aftonbladet. Både Finland og Italia ønsket seg tilsynet, som til slutt havnet i den italienske matbyen Parma.

Under åpningsseremonien tirsdag klarte den italienske statsministeren nok en gang å forulempe finnene, først i sin omtale av det finske kjøkkenet.

- Jeg har vært i Finland og måtte utstå den finske matlagingen, så jeg kan sammenligne, betrodde han EU-pampene i Parma.

Berlusconi har kjempet lenge for at EFSA måtte legges til Italia, som har mattradisjoner. Under EU-toppmøtet i desember 2001 klargjorde han overfor de andre stats- og regjeringssjefene at «Parma er synonymt med god mat. Finnene vet ikke engang hva prosciutto er».

Siden har han ifølge eget utsagn tatt i bruk hele sin «maskuline sjarm» for å overtale Finlands president Tarja Halonen om at hennes land ikke burde få ansvaret for næringsmiddeltilsynet.

- Jeg fikk bruk for all min playboy-taktikk, selv om den ikke har vært i bruk på lenge, fortalte Berlusconi tirsdag sine gjester, blant dem EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.