RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berlusconi brukte «playboy-taktikk»

Sist oppdatert:
Italias statsminister Silvio Berlusconi hevder han har utsatt Finlands kvinnelige president Tarja Halonen for sin «maskuline sjarm» og «playboy-taktikk».

Bakgrunnen for at Berlusconi måtte ta alle tilgjengelige virkemidler i bruk, var striden om hvor EUs næringsmiddeltilsyn (EFSA) skulle lokaliseres, skriver Aftonbladet. Både Finland og Italia ønsket seg tilsynet, som til slutt havnet i den italienske matbyen Parma.

Under åpningsseremonien tirsdag klarte den italienske statsministeren nok en gang å forulempe finnene, først i sin omtale av det finske kjøkkenet.

- Jeg har vært i Finland og måtte utstå den finske matlagingen, så jeg kan sammenligne, betrodde han EU-pampene i Parma.

Berlusconi har kjempet lenge for at EFSA måtte legges til Italia, som har mattradisjoner. Under EU-toppmøtet i desember 2001 klargjorde han overfor de andre stats- og regjeringssjefene at «Parma er synonymt med god mat. Finnene vet ikke engang hva prosciutto er».

Siden har han ifølge eget utsagn tatt i bruk hele sin «maskuline sjarm» for å overtale Finlands president Tarja Halonen om at hennes land ikke burde få ansvaret for næringsmiddeltilsynet.

- Jeg fikk bruk for all min playboy-taktikk, selv om den ikke har vært i bruk på lenge, fortalte Berlusconi tirsdag sine gjester, blant dem EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere