*Nettavisen* Nyheter.

Berlusconi gir ikke opp

Til tross for dystre valgdagsmålinger, har sittende statsminister Berlusconi ikke gitt opp.

10.04.06 20:43

De siste prognosene viser nemlig at Silvio Berlusconis koalisjon tar innpå utfordrer Romano Prodi. Dermed ligger det an til en thriller under opptellingen i Italia. Ingen tør nå å spå utfallet av valget som ble avsluttet mandag.

Like etter klokken 20 norsk tid, kom en ny prognose som viser at Berlusconis koalisjon ligger an til å vinne flertallet i Senatet.

Klokken 20.30 viste en annen prognose at Berlusconi kan få 49,9 prosent av stemmene for Underhuset, mens Prodi får 49,6 prosent.

Jevnt løp
To uavhengige valgdagsmålinger tidligere på dagen viste at de italienske velgerne gav sitt flertall til Prodis koalisjon på mellom 50 og 54 prosentpoeng, mens Berlusconi ville ende på mellom 45 til 49 prosentpoeng.

Men de en senere prognose viste at Prodi vil få 158 seter i Senatet, mens Berlusconis koalisjon vil få 151 seter. En annen prognose viser at Berlusconi vil få 157 seter, mens Prodi får 152.

Men ifølge nyhetsbyrået AP vil Prodis flertall ikke være sikret hvis man tar med feilmarginen på én til tre prosentpoeng, samt de seks setene italienere i utlandet råder over.

Eksil-italienernes stemmer var ikke tatt med i prognosene.

Kan bli omvalg
Senatet og underhuset i det italienske parlamentet har like mye makt, og begge koalisjonene bør ha kontroll i begge leirer for å kunne danne en regjering. Både Prodi og Berlusconi har sagt at dersom de to har ulikt flertall, må det gjennomføres omvalg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag