*Nettavisen* Nyheter.

Berlusconi i trøbbel

Romano Prodi ligger best an på de to første valgdagsmålingene.

10.04.06 15:47

Klokken 15 norsk tid stengte de italienske valglokalene. De første delresultatene av valget er ventet i løpet av få timer, men allerede er valgdagsmålingene publisert, rett etter at valglokalene stengte.

Romano Prodi (66) forsøker seg på statsministercomeback med en sprikende koalisjon bestående av moderate kristendemokrater, De Grønne, liberalister, tidligere kommunister og kommunister, melder AP.

Milliardær
Valglokalene har vært åpne siden søndag, og striden har stått mellom den konservative milliardæren Silvio Berlusconi og økonomiprofessor Prodi.

Ifølge valgdagsmålingen vil Prodis koalisjon få mellom 50 og 54 prosent av stemmene, mens Berlusconi vil ende på mellom 45 og 49 prosent.

Sentrum-høyre
Berlusconi har kjempet for sin tredje periode som statsminister i spissen for en allianse av sentrums-høyrekrefter. Han har også markert seg som en frisk debattant. Sjekk noen av slagerne her: Berlusconis beste.

Koalisjonsregjeringen hans har i denne perioden bestått av hans eget Forza Italia, den tidligere nyfascistiske Nasjonale Alliansen, tilhengere av Vatikanstaten og den innvandringsfiendtlige Liga Nord

- Økonomien, dumming
Den italienske økonomien har vært en het potet i valgkampen, som har vært lang om bitter. I noen av debattene har statsministerkandidatene brukt vel så mye tid på å fornærme hverandre som på å komme med gode oppskrifter for å få økonomien på glid.

Valgdagsmålingen som ble publisert på den statsdrevne fjernsynskanalen RAI og Berlusconis Mediaset-kanaler har en feilmargin på mellom pluss-minus to prosentpoeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag