RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berlusconi innkaller til krisemøte

Sist oppdatert:
Statsminister Silvio Berlusconi møter torsdag sine regjeringspartnere, for å diskutere regjeringens skjebne etter de knusende resultatene i lokalvalg tidligere i april.

Det er ifølge nyhetsbyrået AP ventet at alle lederne for partiene som deltar i den konservative koalisjonen, stiller på møtet. Koalisjonen har under Silvio Berlusconi regjert Italia siden 2001. Det ventes at regjeringspartnerne nå vil diskutere ulike scenarier, deriblant omrokeringer innad i regjeringen, eller fremskutte nyvalg.

Berlusconi har havnet under et voksende press for å gå av, også fra sine regjeringspartnere, og utskrive nyvalg. Den italienske statsministeren sa i forrige uke at han vurderer muligheten for fremskutte valg, som eventuelt kan bli avholdt i oktober, men la til at han foretrekker å sitte ut sin mandatsperiode, som går ut i midten av 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere